Dziś prezentuję Wam kolejny pomysł na prosty obiad. Wystarczy tylko mieć:
- dobry garnek do duszenia
- kawałki kurczaka bądź pierś z kurczaka pokrojoną w duże kawałki (indyk i królik też mogą być)
- marchew
- mrożone bądź świeże grzyby (suszone też mogą być, ale suszone mają zupełnie inny smak i zdecydowanie zdominują potrawę)
- puszkę fasoli
- szklankę bulionu
- przyprawy
Kurczaka obsmażamy w garnku z grubym dnem, podlewamy bulionem, dusimy około godziny, po czym dodajemy odsączoną fasolę, grzyby i marchew pokrojoną w kostkę. Dusimy aż marchew i kurczak będą miękkie, doprawiamy do smaku ulubionymi ziołami (np. koperkiem) i podajemy z pęczakiem.
Zdjęcie nie do końca udane, ale niestety było już ciemno, poza tym zapach był tak cudny, że nie chciało się robić zdjęć :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz